Nick Derks op plek 71 VVD kieslijst

Tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart 2017 is het mogelijk om naast Hayke Veldman ook op een andere kandidaat uit de regio te stemmen. De 29-jarige uit Wijchen afkomstige Nick Derks staat namelijk op plek 71 van de kandidatenlijst van de VVD.

Nick Derks over zijn kandidatuur: “Ik vind het ontzettend eervol en gaaf om de Tweede Kamerverkiezingen 2017 als één van de kandidaten van de VVD mee te mogen maken. Ik beschouw deze kans als een fantastische ervaring en ga knokken voor het vertrouwen van de kiezer.”

Derks is sinds 2010 lid van de gemeenteraad van Wijchen en sinds 2014 fractievoorzitter. Hij was eerder bestuurlijk actief voor de JOVD en werkt momenteel bij Bijmans Assurantiën als financieel adviseur. Daarnaast zet hij zich in als vrijwilliger bij de Wijchense hockeyclub en de organisatie van de Kasteelfeesten Wijchen.

De fractie van VVD Wijchen en het Netwerkbestuur zijn trots op de kandidatuur van Derks. Nu wordt de kandidatenlijst voorgelegd aan de leden van de VVD om hun mening te geven, waarna de definitieve kandidatenlijst begin december wordt gepresenteerd.